Kaikki alkoi…

…omasta tarpeesta saada sellasia vaatteita kun haluaa. Toadstoolbox syntyi 90-luvulla, joskin nimettönä. Vaatteita valmistettiin yksittäiskappaleina paidoista housuihin. Niihin aikoihin isot housut olivat nousussa ja ”tarpeeksi isoja” ei ollut helposti saatavilla, joten ne tehtiin itse. Huppareiden kanssa kokeiltiin hyvinkin erikoisia materiaaleja, jotka eivät välttämättä olleet aina ihan parhaita valintoja. Perus vaatteiden lisäksi muutamia ns. teknisempiä vaatekappaleita olivat snoukkavaatteet, joita jokunen kappale valmistettiin itselle ja lähipiiriin.

Vaatteiden grafiikat astuivat kuvioihin samoihin aikoihin ja mm. T-paitoja customoitiin erilaisilla tavoilla. Kynäruiskulla, sapluunoilla ja siirtokuvatekniikalla syntyi oman näköisiä paitakuvia ja samalla myös oma tuotemerkki alkoi vaikuttaa hyvältä idealta. Muutama paita tuli taiteiltua ja tuotemerkin kanssa asiat eivät kuitenkaan edenneet enää ideaa pidemmälle, vaan projekti unohtui pitkäksi aikaa pöytälaatikkoon.

2000-lukua oli eletty jo jonkin aikaa kun Toadstoolboxin oli aika palata työpöydälle. Logo valmistui 2012 ja Toadstoolbox virallisesti perustettiin. Ensimmäiset silkkipainetut logolla varustetut T-paidat myytiin omassa nettikaupassa jo samana vuonna.

Toadstoolboxin kuva-aiheiden syntyyn vaikuttaa vahvasti kiinnostuksen kohteet ja harrastukset. Skeittaus, lumilautauilu, sarjikset, graffitit, musiikki ja myöhemmin myös surffaus, tatuointien maailma, hot-rodit ja muut custom kulkupelit (ja kustom kulture) ovat olleet suurimpina innoituksen lähteinä sekä kuvituksiin, että koko tuotemerkin filosofiaan. Tähän lisättynä vielä pieni kapinahenkinen periaate pitää tuotteiden kotimaisuusaste mahdollisimman korkeana, niin on summana Toadstoolbox, more than designed in Finland!

Tietoa tuotteista